Προληπτικές εμφράξεις ( Sealants )

Τι είναι οι προληπτικές εμφράξεις;
Είναι λεπτές επιστρώσεις που τοποθετούνται συνήθως στα μόνιμα πίσω δόντια,( γομφίους – προγομφίους ) ως προληπτικό μέτρο κατά της πρόωρης φθοράς των δοντιών.

Τα δόντια στις μασητικές τους επιφάνειες παρουσιάζουν στα πρώτα χρόνια της νεότητάς μας έντονη ανατομικότητα δημιουργώντας κάποιες αύλακες και φύματα τα όποια αποτρίβονται με την πάροδο των χρόνων

Σε γενικές γραμμές είναι δύσκολο να επιτευχθεί ένα σωστό καθάρισμα αυτών των επιφανειών, ακόμα και με μια λεπτή οδοντόβουρτσα. Γι’ αυτό το λόγο τοποθετούνται οι προληπτικές εμφράξεις( sealants ) οι οποίες φράσσουν ουσιαστικά αυτές τις μασητικές αύλακες με απώτερο σκοπό να εμποδίσουν τα βακτήρια να εισχωρήσουν σε αυτές και να δημιουργήσουν αρχόμενες τερηδόνες.

Πλέον, οι νέοι ενημερωμένοι γονείς, γνωρίζουν ότι η κύρια αιτία για τις αρχόμενες τερηδόνες στα δόντια είναι οι μη προστατευμένες μασητικές επιφάνειες των δοντιών και έτσι προσέρχονται έγκαιρα στο κέντρο μας, με σκοπό να προλάβουν άμεσα (μετά την ανατολή τον μόνιμων δοντιών των παιδιών τους) οποιαδήποτε πρόωρη φθορά.

Έχει αποδειχθεί ότι έχουν σαν αποτέλεσμα τη μείωση της τερηδόνας σε ποσοστό μέχρι 98% μετά τα 2 πρώτα χρόνια της τοποθέτησης τους και μέχρι 92% μετά τα 5 χρόνια με μία μόνο τοποθέτηση. Εάν σκεφτεί κανείς ότι το 60-70% της τερηδόνας εντοπίζεται στις οπές και σχισμές των οπισθίων δοντιών θα καταλάβει πόσο απαραίτητο μέτρο πρόληψης είναι η εφαρμογή των sealants στα παιδιά.

Επικοινωνήστε με την KDental Clinic για μια set-up επίσκεψή μαζί με την εξιδεικευμένη στην αισθητική οδοντιατρική Dr. Ελένη.