Περιοδοντικές Θεραπείες

Τη είναι η περιοδοντίτιδα;
Είναι μια χρόνια βακτηριακή φλεγμονή που προσβάλλει τα ούλα και το κόκαλο που στηρίζει τα δόντια στη γνάθο. Η περιοδοντική νόσος μπορεί να προσβάλει ένα ή περισσότερα δόντια. Συμπτώματα:
  • Αιμορραγία ή πρήξιμο των ούλων
  • Κινητικότητα δοντιών
  • Δόντια που μας δίνουν την αίσθηση ότι έχουν υψωθεί ή έχουν μετακινηθεί
  • Κακοσμία στόματος
Η περιοδοντίτιδα μπορεί, κάποιες φορές, να προκαλέσει πρόωρους τοκετούς!

Για το λόγο αυτό συνιστάται ο προληπτικός έλεγχος και θεραπεία πριν την εγκυμοσύνη.

Ήπια θεραπευτική παρέμβαση μπορεί να γίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Ανάλογα με την βαρύτητα της νόσου και τον αριθμό των προσβεβλημένων δοντιών υπολογίζεται και ο αριθμός των ραντεβού.

Συντηρητική θεραπεία

Η συντηρητική θεραπεία εφαρμόζεται σε ουλίτιδες ή αρχόμενα στάδια περιοδοντίτιδας, ή ως πρώτο στάδιο για πιο προχωρημένες μορφές περιοδοντίτιδας.

Χειρουργική θεραπεία

Η χειρουργική θεραπεία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση προχωρημένων μορφών περιοδοντικής νόσου. Με αυτήν επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερα η διαδικασία της απόξεσης (βαθύ «καθαρισμού»), η χρήση αναπλαστικών τεχνικών (π.χ. μοσχεύματα), καθώς και η εξάλειψη των θυλάκων («σφίξιμο των ούλων). Με τη χειρουργική θεραπεία επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα στο βάθος του χρόνου, ως προς τον έλεγχο της νόσου.

Μελέτες δείχνουν ότι η τακτική λήψη γαλακτοκομικών ,βιταμίνης, τροφών πλούσιων σε ω3 λιπαρά οξέα (π.χ. Σολωμός, κολιός, γαύρος, ξηροί καρποί), και πράσινου τσαγιού, πιθανόν συμβάλλουν στη διατήρηση της περιοδοντικής υγείας.

Επικοινωνήστε με την KDental Clinic για μια set-up επίσκεψή με την Dr. Ελένη.