Αποτρύγωση-Στίλβωση Δοντιών

Γιατί είναι απαραίτητη;
Ένα από τα προβλήματα του στόματος είναι η οδοντική πλάκα η οποία συσσωρεύεται στον αυχένα των δοντιών εκεί που αρχίζουν τα ούλα. Η οδοντική πλάκα ευθύνεται κατά κύριο λόγο για την εμφάνιση της ουλίτιδας η οποία εάν δεν διαγνωστεί έγκαιρα θα μετατραπεί σε περιοδοντίτιδα, με αποτέλεσμα να χάνουμε τα δόντια μας.

Ποια είναι η διαδικασία;

  • Ο έλεγχος της κατάστασης του στόματός μας, καθώς και ο καθαρισμός των δοντιών είναι απαραίτητο να γίνεται 2 φορές το χρόνο.
  • Αποτρύγωση (καθαρισμός):Είναι η διαδικασία απομάκρυνσης της οδοντικής πλάκας ή πέτρας, με ειδικά ξέστρα υπερήχων ή με χρήση ξέστρων χειρός.
  • Στίλβωση (γυάλισμα):Αφού τελειώσει η διαδικασία της αποτρύγωσης, συνεχίζουμε με τη στίλβωση των δοντιών, διαδικασία κατά την οποια αφαιρούνται οι χρωστικές από τις επιφάνειες των δοντιών μας. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι ένα πιο φωτεινό χαμόγελο.
Επίσης, η είναι απαραίτητη η αξιολόγηση ουλίτιδας. Πρόκειται για παθολογική κατάσταση των ούλων, που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και αιμορραγία. Προκαλείται λόγω της αμυντικής δράσης του οργανισμού κατά των τοξινών που παράγουν τα βακτήρια που διαβιούν στη στοματική κοιλότητα. Έχει ως αποτέλεσμα κακοσμία της αναπνοής και χαλαρότερη στήριξη των δοντιών από τα ούλα. Τα ούλα μας είναι διογκωμένα, εξέρυθρα (κόκκινα) και συνήθως αιμορραγούν, είτε αυτόματα, είτε στη διάρκεια του βουρτσίσματος.

Επικοινωνήστε με την KDental Clinic για μια set-up επίσκεψή μαζί με την εξιδεικευμένη στην αισθητική οδοντιατρική Dr. Ελένη.